Wednesday, December 23, 2009

masalah~

..bismillahirrahmanirrahim..

alhamdulillah! syukur segala puji bagi Allah aku panjatkan kerana masih lagi diberi nikmat iman dan Islam saat ini. kala ini. insya Allah buat selamanya~

alhamdulillah..dah selesai pembayaran yuran UiTM aku untuk sem depan kat Bank Islam pagi tadi. aku mintak adik aku temankan aku ke sana. aku drive. suma dah selesai bayar yuran sebanyak rm440.

lepas keluar je dari bank tu, aku nampak sorang penguatkuasa MPK tengah menyaman kereta yang ada depan bank tu. hati nie da risau da. huhu. sampai ja depan kereta, aku nampak sekeping kertas terselit kat wiper tu. alamak! kena saman la pulak. rm30 plak tu. melayang la duit aku. huhu. selesai satu masalah tambah lagi satu masalah lak. masalah yang tak pernah selesai. dugaan betul.

patutla time keluar umah tadi rasa cam tak senag hati je. rupanya nak kena saman. time on de way ke bank tadi, adik aku cakap, "kak, cena kalau adik tak pakai tali pinggang nie.." aku jawab la.. "tak kesian kat kak ka kalau kena bayaq saman.." rupanya memang kena saman sungguh. termakbul apa yang adik aku cakap tu. alamat kena simpan dulu la hasrat nak beli "something". huhu. sedih betul. :(

sampai rumah terus kol ayah. ayah cakap "nak wat macamana, kena bayaq gak la..". pastu mak aku plak kol, lpas gtau pasal saman tu, mak aku terus gelak. ada ka patut. sian anak mak nie. huhu. cena pun kena bayaq gak kan. memang nasib aku untuk hari ini. hehe. aku terima la seadanya. :)

4 comments:

  1. slm.
    adoyaii
    sabar ya syg
    ada hikmah 2
    (:

    ReplyDelete
  2. HAHA ! cian2 , ish2 tuh la xbaca doa nek kenderaan dulu la kott , haha something ?
    wahhh cian kat kak .hee (cian xikhlas pun)HAHA wek !

    ReplyDelete
  3. to Fatimah Azahra

    hehe
    moga da hikmah sebaliknya
    :)

    ReplyDelete
  4. to fazlina sibudakmasam

    dik ar cakap byk ngat
    ya something !
    da duit tak ?
    tolong belikan leh ?
    tggu lama da something darimu
    haha

    ReplyDelete